Заразени учители с коронавирус в Пловдивско

от БНТ
13:46, 25.09.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
заразени учители коронавирус пловдивско
Снимка: Десислава Кулелиева

22 нови случая на коронавирус са регистрирани в Пловдив през последните 24 часа. Сред тях лекар от Пловдив и преподаватели.

С положителен резултат за COVID-19 е учителка от трета група на детска градина "Марица", за последно тя е била на работа в понеделник, а от вчера е под карантина в дома си.

Контактувалите с нея 22 деца са с предписание за задължителна домашна изолация за срок от 14 дни. На останалите служители, общо 10 души, днес са направени РСR тестове, резултатите се очакват.

Семейство учители от гр. Хисаря също са заразени. Те преподават в начален курс в СУ "Христо Смирненски".

Провежда се епидемиологично проучване, класовете, в които са преподавали учителите ще бъдат карантинирни за 14 дни /две паралелки втори клас и една паралелка трети клас/.

Предстои връчване на предписание на директора на училището и изследване на контактния персонал.

Последното посещение на заразеното семейство в учебното заведение е било в сряда. Директорът на училището Асен Сурчев посочи, че те не знаят откъде може да са се заразили, почувствали се неразположени и отишли при общопрактикуващия лекар. Той ги посъветвал да си направят PCR - тест.

От РЗИ вече са направили предписания за дезинфекциране на помещенията. На 8 преподаватели, които са имали контакти със заразеното семейство, им е препоръчано да си направят PCR-тестове.

Преподавателите с положителна проба на коронавирус се лекуват в домашни условия. Учебният процес ще продължи и в понеделник.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Здравният министър към депутати без маски: Трябва да даваме пример на учениците и всички хора
Здравният министър към депутати без маски: Трябва да даваме пример на учениците и всички хора
Автобус с българи катастрофира в Истанбул
Автобус с българи катастрофира в Истанбул