Защо редактираха с черна боя маркировката на пътя?

от БНТ
07:47, 19.01.2021
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Пореден абсурд на пътя! Криволичеща пътна маркировка посреща шофьорите в участъка между провадийските села Добрина и Манастир. Клипчета във Фейсбук, на които се вижда абстрактната осева линия, предизвикаха шеговити коментари. Неправилно поставената маркировка e предпоставка и за катастрофи. Тя е била поставена след Коледните празници. Работниците, допуснали грешката, са били глобени.

Пътната маркировка криволичи почти през цялото 10-километрово трасе между двете села. От фирмата изпълнител обясниха, че при полагането на нова маркировка предварително се поставят маркери, за да може линията да е права. Това условие не е спазено от екипа.

"Техническият ръководител е виновен на първо място. Оттам нататък и самите работници, които са си понесли вече наказанията. Санкционирани са съответно. Няма как да не са санкционирани при такава работа. Получило се е неточкуване предварително, което е за оста на пътя и затова се я изкривили маркировката", обясни Георги Гочев, управител на фирмата изпълнител на ремонта.

Сигнал за проблема е подаден и в Община Провадия, която следи за изпълнението на ремонтите дейности на пътния участък между двете села.

"Веднага сигнализирахме на фирмата изпълнител да започнат да си отстранят допуснатите грешки, да изправят осовата линия и да заличат старата, да я ликвидират", каза Пеньо Ганев, Община Провадия.

Първоначално поставената сгрешена пътна маркировка е замазана след това с черна боя. А на места отклоненията са фрапантни и достигат до 40-50 сантиметра.

"В момента се отстранява и черната боя, да може да остане само действащата хоризонтална маркировка", каза Пеньо Ганев.

От фирмата изпълнител обещаха, че до две седмици неправилно положената пътна маркировка ще е коригирана по цялото трасе между двете села. Шофьори, които всеки ден минават оттук, също изразиха възмущението си от некачествената работа.

Освен полагане на нова осева линия, ремонтът на пътя между селата Добрина и Манастир включва още изкърпване на дупките и почистване на банкетите. Пътният участък се ремонтира със средства от бюджета на община Провадия.

Репортер: Петър Дойкински

Оператор: Неделчо Чавдаров

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Три села в община Бяла останаха без ток заради замръзнал далекопровод
Три села в община Бяла останаха без ток заради замръзнал далекопровод
Кога ще започне разчистването на плаващото сметище край Невестино?
Кога ще започне разчистването на плаващото сметище край Невестино?