Жана Караиванова след уволнението: Нямам обяснение за решението на министъра на културата

Айше Сали
от Айше Сали
16:23, 17.06.2021
Чете се за: 01:12 мин.
У нас
жана караиванова уволнението нямам обяснение решението министъра културата
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

"Нямам обяснение за решението на министъра на културата. Винаги съм работила за приемането на правилник за прилагането на Закона за филмовата индустрия, а това, че към момента няма такъв, се дължи не на работата на Националния филмов център, а на Министерството на културата".

С тези думи Жана Караиванова коментира за "По света и у нас" заповедта на министъра на културата Велислав Минеков за дисциплинарното ѝ уволнение.

Тя разказа, че днес е била повикана на разговор в сградата на министерството, където като аргументи за решението са посочени административни неизправности.

Жана Караиванова заяви, че си тръгва от директорския пост в Националния филмов център с удовлетворението, че е оставила приет Закон за филмовата индустрия, който гарантира 25 милиона лева за българското кино и финансови стимули за инвеститорите в сектора.

По думите ѝ това нарежда България на първо място по финансиране на филмовата индустрия в Югоизточна Европа. Жана Караиванова каза още, че остава част от филмовата общност.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Задържаха мъжа, ограбил банка в Дупница
Задържаха мъжа, ограбил банка в Дупница
Оголен кабел стърчи на детска площадка в столичен квартал
Оголен кабел стърчи на детска площадка в столичен квартал