НОВИНИ

Жасмин Паолини преодоля Елена Рибакина за първи полуфинал на "Ролан Гарос"

Италианката стигна до първи полуфинал на турнир от Големия шлем в кариерата си.

жасмин паолини преодоля елена рибакина ролан гарос
bnt avatar logo
от БНТ
17:51, 05.06.2024
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Жасмин Паолини продължава впечатляващата си победна серия на Откритото първенство на Франция по тенис. Италианката се наложи над фаворитката Елена Рибакина с 6:2, 4:6, 6:4 за 2 часа и 5 минути игра на централния корт.

Това ще бъде първи полуфинал за Паолини на турнир от Големия шлем, като със спечелените до момента 350 точки за ранглистата на WTA от новата седмица тя ще попадне за първи път в Топ 10 при жените.
28-годишната Паолини, която в момента играе най-добрия тенис в кариерата си, започна мача с пробив, а след това го затвърди за 2:0. Италианката направи още един пробив за 5:2, а след това се възползва от втория си сетбол, за да спечели първата част.

Във втория сет Паолини отново бе водеща на корта, като направи пробив за 4:3, а след това на своя сервис поведе с 40:15 и бе близо до края на мача. Последва активизиране на Рибакина, която върна пробива, взе подаването си, а след това отново проби подаването на Паолини, за да изравни резултата с 6:4.

Третата част започна с четири поредни пробива за 2:2. След това двете спечелиха по два свои сервиса до 4:4. В този момент италианката успя да вземе сервиса на състезателката от Казахстан, а след това затвори и целия мач при първия си мачбол за 6:4.

Рибакина имаше сериозно предимство при асовете - 10 на 1, но Паолини спечели два пъти повече точки на втори сервис. Паолини бе по-стабилна при ретурите и направи два пъти по-малко непредизвикани грешки - 22 срещу 48.

"Казах си, че трябва да се боря, да удрям всяка топка и се получи, спечелих. Това, което се случи във втория сет, може да стане в тениса. Но не мислех много за това, опитвах се да съм позитивна. Благодаря много на публиката", каза усмихната Паолини след успеха.

Жасмин Паолини е първата полуфиналистка от долната част на схемата на "Ролан Гарос", като чака победителя от двубоя между Арина Сабаленка от Беларус и руската тийнейджърка Мира Андреева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НОИ: Най-ниската средна пенсия е в Кърджали, а най-високата – в София
НОИ: Най-ниската средна пенсия е в Кърджали, а най-високата – в София
Плеймейтката Светлана Гущерова твърди, че е била нападната пред очите на децата си
Плеймейтката Светлана Гущерова твърди, че е била нападната пред очите на децата си