НОВИНИ

Желязков: В момента се гради отбор за следващите 10 години, голямата цел е медал от Олимпийски игри

желязков момента гради отбор следващите години голямата цел медал олимпийски игри
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:48, 14.06.2022
Чете се за: 04:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за мъже Николай Желязков обобщи представянето на тима ни в първия турнир от Лигата на нациите в Канада.

В столицата Отава "лъвовете" допуснаха четири поредни поражения, като в два от тези двубои стигнаха до тайбрек. Това отреди тимът ни да заеме 15-ото място в класирането с едва две спечелени точки.

Според Желязков представянето на националите в надпреварата е достойно, като единствено овладяването на леките топки е коствало на тима ни да запише поне една победа. Той добави, че волейболистите ни са амбицирани за по-добро представяне на втория турнир от Лигата на нациите, който ще се проведе в София от 21 до 26 юни.

"Смятам, че няма от какво да се срамуваме от представянето си на турнира в Отава. Момчетата се бориха във всички срещи и показаха добри неща. За съжаление малко не ни достигна запишем победа. Овладяването на леките топки бе основният ни проблем, но това го отчитам на преголямото желание за изява и на напрежение във играчите ни. Отборът е настроен за работа и с амбиция да се представи още по-добре на турнира в София. В никакъв случай главите не са наведени", започна специалистът.

Наставникът е на мнение, че отборът ни е показал на моменти добра игра срещу далеч по-класните ни съперници. Желязков смята, че тимът ни върви в добра посока.

"Победите и предните класирания са това, което всички хора искат, но въпреки загубите, в нашата игра видях много позитивни. Не може да се отрече фактът, че в определени периоди от двубоите срещу класните отбори играхме на едно много високо ниво. Тимът ни върви в добра посока", заяви бившия волейболист.

Селекционерът е убеден, че победите за националния ни тим ще дойдат скоро и то срещу силните отбори.

"Не сме толкова далеч от големите отбори, колкото всички очакваха, че ще бъдем. Смятам, че се представяме по-добре от миналата година. Убеден съм, че победите ще дойдат и то срещу големите отбори", каза още Желязков.

Той категорично заяви, че липсата на двамата основни състезатели на отбора Цветан Соколов и Тодор Скримов се е отразила негативно на отбора.

"В момента естественият лидер на отбора е Цветан Соколов. Тодор Скримов също е основен състезател и липсата им се отрази на отбора", откровено заяви Желязков.

Треньорът разкри, че подмладяването на отбора е труден преходен период, но според него най-важна е играта, която показват волейболистите, а не само резултатите. Желязков е на мнение, че ако сега не се даде шанс на по-младите волейболисти, то след две години няма да имаме мъжки национален отбор при мъжете.

Специалистът заяви, че в момента се гради отбор за следващите 10 години и завърши с думите, че голямата цел на отбора е спечелването на медал от Олимпийски игри.

"Подмладяването на отбора е труден преходен период, защото всеки иска отбора да печели, но за мен в момента е важна играта на отбора. Това е пътят. Не се даде шанс на младите, след две години няма да имаме национален отбор по волейбол. В момента се гради отбор за следващите 10 години. Мечтата на отбора е спечелването на медал от Олимпийски игри", завърши Николай Желязков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Майкрософт" окончателно пенсионира браузъра Internet Explorer
"Майкрософт" окончателно пенсионира браузъра Internet Explorer
15-годишен е задържан за убийството на възрастна жена в Ловеч
15-годишен е задържан за убийството на възрастна жена в Ловеч