НОВИНИ

Женският тим на България стартира с двубой срещу Ирландия на европейската отборна квалификация по бадминтон в София

Националките са в група 5 подгрупа А заедно със съставите на Ирландия и Латвия.

сестри стоеви спорят титлата дъблин
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:14, 06.12.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Женският тим на България ще започне с двубой срещу Ирландия на европейка квалификация за жени отборно по бадминтон, която ще се проведе от утре до неделя в столичната зала "Европа".

Националките са в група 5 подгрупа А заедно със съставите на Ирландия и Латвия. България ще срещне Латвия на 9 декември. И двете срещи на домакините са от 10.00 часа, а финалният двубой е в неделя. В подгрупа Б са Турция, Украйна и Гренландия. Победителите играят финал за класиране през месец февруари в Полша.

В състава на България са включени Стефани Стоева, Габриела Стоева, Калояна Налбантова, Христомира Поповска, Гергана Павлова, Таня Иванова, Михаела Чепишева, Цветина Попиванова, както и Мария Мицова, която се завръща след дълго отсъствие.

Мъжете пък ще изиграят своята квалификация във Франция и са в група 1 с домакините, Словения и Италия. В тима са Иван Русев, Илиян Стоянов, Станимир Терзиев, Пейо Бойчинов и Стилиян Макарски. Първият двубой на отбора е срещу Италия в петък.

Междувременно, от 8 до 10 декември в град Първомай ще се проведе Балканиадата по бадминтон за юнощи и девойки до 15 години. Участие ще вземат четири страни в отборното - България, Румъния, Турция и Гърция, а в индивидуалната надпревара 48 състезатели.

България ще бъде в състав: Теодор Митев, Калоян Великов, Георги Рупцов, Илхан Алиан, Валери Боевски, Андрей Марков, Диан Кирев, Беркай Юмер, Алтея Стоева, Елена Попованова, Виктория Попова, Божидара Боянова, Александра Пейкова, Рая Златева, Ивана Гюрова и Теодора Павлова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Превърнаха пленения с двама българи на борда кораб в туристическа атракция
Превърнаха пленения с двама българи на борда кораб в туристическа атракция
Никулден е! (Снимки)
Никулден е! (Снимки)