НОВИНИ

Жители на с. Куманово настояват за проходими улици и качествени ремонти

bnt avatar logo
от БНТ
12:51, 26.04.2022
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

Живеещи в аксаковското село Куманово са недоволни от лошата инфраструктура в населеното място. Проблемите с пътната мрежа са от десетилетия. Единствената асфалтирана отсечка през миналата година отново е осеяна с дупки. Наложило се да бъдат закърпени. Хората твърдят, че селото е забравено от общината, която не инвестира достатъчно в него. Готови са да протестират, като блокират главни пътища.

Републиканският път, който минава край Куманово, наскоро е ремонтиран. Новият асфалт е положен до табелата на населеното място. Влезе ли се в селото, започват и неволите за хората. На някои от улиците са се отворили големи дупки, на други - дори липсва асфалт.

"Аз там, където живея, има улици, където гума на кола не минава със седмици. Просто е невъзможно. Тотално не мога да го нарека това място улица, защото все едно е стреляно с касетъчни бомби", казва Росен Марков.

От Община Аксаково са изготвили проекти за ремонт на част от уличната мрежа. В този участък е подменен водопроводът, а улицата е засипана с чакъл и подготвена за асфалтиране.

"Когато са подходящи атмосферните условия, тогава ще започне асфалтирането на улицата, като всички дупки тогава ще бъдат запълнени. Има доста чакълирани улици. Това ще бъде с целеви средства. Текущите ремонти ще продължат", уверява Атанаска Палашева, кметски наместник на с. Куманово.

Хората твърдят, че от години получават подобни обещания. Те не вярват, че ремонтите ще започнат, защото не са включени в бюджета на общината за тази година.

"Това означава, че няма прозрачност на едни пари за тези ремонтни дейности, които ще се извършват през тази година. Не искат да работят за нашето село", смята Мария Николова от Инициативен комитет за развитие на с. Куманово.

На тази улица ремонтът е приключил септември миналата година, но шест месеца по-късно вече има дупки.

"Това е жалко, защото ще бъде нов път в кръпки. Пътят е в гаранция от 6 месеца вече, а този парапет го чакаме от миналата година да бъде сменен. Ето - с пръст го разклащам, за да видите, че той е много опасен. И отводняването на улица "Пета" не е добре направено, защото водата от нивите се стича насам", казва местна жителка.

Жителите на Куманово настояват ремонтите да се правят качествено и да се инвестира повече в селото.

Петър Дойкински/Неделчо Чавдаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петков поздрави Макрон и му пожела решителност и устрем
Петков поздрави Макрон и му пожела решителност и устрем
Малко по-хладно днес, на места с валежи
Малко по-хладно днес, на места с валежи