НОВИНИ

Жребият за олимпийските квалификации по волейбол е на 17 март

женски национален отбор по волейбол
Снимка: БФВ
bnt avatar logo
от БНТ
15:51, 08.03.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Жребият за олимпийските квалификации за Париж 2024 ще бъде изтеглен на17 март от 14.00 часа в Лозана, съобщиха от Българската федерация по волейбол.

България ще участва в квалификационните турнири и при мъжете, и при жените. Вече са определени и домакините. Мъжките квалификации ще бъдат в Бразилия, Китай и Япония между 30 септември и 8 октомври. А женските – в Китай, Япония и Полша в периода 16-24 септември.

В мъжките турнири ще участват България, Аржентина, Белгия, Бразилия, Канада, Китай, Куба, Чехия, Египет, Финландия, Германия, Иран, Италия, Япония, Мексико, Нидерландия, Полша, Катар, Словения, Сърбия, Тунис, Турция, Украйна и САЩ.

При жените за място на Олимпийските игри ще се борят България, Аржентина, Белгия, Бразилия, Канада, Китай, Колумбия, Чехия, Доминиканска република, Германия, Италия, Япония, Корея, Мексико, Нидерландия, Перу, Полша, Пуерто Рико, Словения, Сърбия, Тайланд, Турция, Украйна и САЩ.

Франция се класира на Летните олимпийски игри в Париж като домакин и при мъжете, и при жените. Останалите 11 участника ще бъдат определени чрез двустепенен квалификационен етап. Шест места при мъжете и при жените ще бъдат класирани чрез олимпийските квалификации. 24-те най-добри отбора, според световната ранглиста, ще бъдат разделени на три потока по осем тима. Първите два отиват директно в Париж.

Останалите пет места по полове ще бъдат излъчени в края на първата фаза в Лигата на нациите през 2024 година. Първият критерий е отбор от континент, който няма представител на Игрите. А вторият - най-добрите според ранглистата, които не са се класирали до този момент.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Социологическите проучвания преди изборите: Спор за първото място
Социологическите проучвания преди изборите: Спор за първото място
Борис Георгиев качва категорията за отборното на Мондиала
Борис Георгиев качва категорията за отборното на Мондиала