НОВИНИ

Златомир Загорчич: Бяхме задължени да спечелим на всяка цена

златомир загорчич бяхме задължени спечелим всяка цена
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:09, 12.03.2023
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич похвали играчите си за победата с 1:0 над Арда. Бившият български национал отличи концентрацията в тима и изпълнения тактически замисъл като ключови за успеха, който според него е бил "задължителен" след загубите в последните три мача.

"Мачовете, които загубихме нещастно, ни задължаваха днес да спечелим на всяка цена. Успяхме да направим това, вкарахме си гола, който ни донесе трите точки и това е най-важното. Винаги искаме да печелим, но това не се получава във всеки мач", заяви треньорът.

"Днес концентрацията ни през целия мач бе на много високо ниво. Колкото по-малко грешки правим, толкова по-вероятно е да печелим. Това си го говорим винаги в съблекалнята. Надявам се в следващите мачове да покажем още по-добре лице и да постигнем нови победи", каза още Загорчич.

Президентът на Славия - Венцеслав Стефанов, също говори след победата над Арда. Той сподели, че всички в клуба са доволни от работата на Златомир Загорчич.

„Настроението е много добро, след като бием. Определено мога да кажа, че имахме повече положения. Победихме най-трудния противник от последните три мача. Загубихме други, които бяха задължителни да спечелим. Така е във футбола. Всеки може да победи всеки. Побеждаваме силните, защото сме много силен отбор. Подценяваме слабите и получаваме наказание“, започна Стефанов.

"Важното е самите футболисти да си повярват. Който каквото и да им приказва, всичко е в главата. Не се интересувам кой ще влиза в шестицата, кой ще е седми... я камилата, я камиларят. Почти няма отбори в България, които искат да играят в Европа и са спокойни, че там ще постигнат нещо. Лудогорец се лута, ЦСКА има големи амбиции, дано успее да направи нещо. Всичко засега е в сферата на мечтите“, продължи президентът на Славия.

„Не се ли убедихте, че нямаме различия със Загорчич? Всички сме доволни от работата му. Има някои моменти, в които индивидуални грешки, несериозен подход и се получават тези издънки. Двата мача срещу Ботев Враца и срещу Хебър, се случват от индивидуални грешки. Първото полувреме имахме толкова много положения. Арда не знам да са имали положения и да се не намесил Вуцов. Вратарят на Арда направи спасявания на 100%-ови положения“, завърши Венци Стефанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха голямо количество акцизни стоки на ГКПП "Видин"
Задържаха голямо количество акцизни стоки на ГКПП "Видин"
Марко Одермат триумфира в гигантския слолом в Кранска Гора
Марко Одермат триумфира в гигантския слолом в Кранска Гора