НОВИНИ

Зверев мина леко през Нишикори за място в топ 8 на Ролан Гарос

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:42, 07.06.2021
Чете се за: 01:25 мин.
Спорт
зверев мина леко нишикори топ ролан гарос
Слушай новината

Световният №6 Александър Зверев се класира за 1/4 финалите на Ролан Гарос след безоблачна победа с 6:4, 6:1, 6:1 срещу Кей Нишикори.

Германецът доминираше случващото се на корта през цялото време и в нито един момент не остави съмнения за превъзходството.

Зверев започна ударно, повеждайки с 3:0 гейма, но Нишикори намекна, че готов за борба, изравнявайки при 3:3. В десетия гейм Саша стигна до втори пробив, който му помогна да затвори частта след 6:4.

Оттам нататък шестият поставен не погледна повече назад, като в началото на втората част поведе с 5:0 гейма по пътя към успеха с 6:1.

Третият сет се разви по сходен начин, а Нишикори отново се добра до само един единствен почетен гейм. Така след малко под два часа на корта Александър Зверев се класира за своя трети 1/4 финал в Париж.

Там негов съперник ще бъде абсолютният дебютант на подобна фаза Алехандро Давидович Фокина. Испанецът продължава с мечтаното си представяне в Париж, като вчера записа четвъртата си победа, надигравайки с 6:4, 6:4, 4:6, 6:4 Федерико Делбонис от Аржентина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лицата на БНТ очакват с много вълнение Евро 2020
Лицата на БНТ очакват с много вълнение Евро 2020
Капитанът на Испания е с COVID-19, контролата с Литва пропадна
Капитанът на Испания е с COVID-19, контролата с Литва пропадна