НОВИНИ

Звездите на бъдещето и шампионите на България заедно преди Световното първенство по волейбол до 21 г. в София

звездите бъдещето шампионите българия заедно световното първенство волейбол софия
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
20:01, 10.09.2021
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Звездите на бъдещето от националния отбор на България по волейбол до 21 г. и световните вицешампиони от националния отбор на България по волейбол до 19 г. ще се съберат заедно в златната компания на единствения български отбор, световен шампион в колективен спорт - първенците на планетата по волейбол от Световното първенство до 21 г. в Египет през 1991 г.

Точно преди 30 г. България стана световен шампион в Кайро. Преди броени дни българските момчета до 19 г., водени от златния медалист като състезател от 1991 г. Мартин Стоев, завоюваха сребърни медали на първенството на планетата в Иран.

А от 23 септември в София стартира Световното първенство до 21 г. Част от българската селекция, водена от Найден Найденов, са и герои от отбора ни до 19 г. Те ще бъдат приветствани в отбора за започващото световно първенство в София. А всички звезди на бъдещето ще имат възможността да се докоснат и до шампионите от 1991 г.

Събитието ще се проведе на 13 септември (понеделник) от 16.30 часа в спортна зала "Левски София".

Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев и вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Давид Давидов ще приветстват волейболните ни звезди на бъдещето и ще наградят световните шампиони от Кайро, изказвайки признанието на цялата волейболна и спортна общественост към уникалното постижение, от което се навършват точно 30 години.

По този начин в навечерието на Световното първенство до 21 г., на което България е домакин, заедно ще се съберат златната история, настоящето и бъдещето на българския волейбол.

Тазгодишният шампионат на планетата по волейбол до 21 г. е от 23 септември до 4 октомври. България е съдомакин заедно с Италия. Мачовете в София са в спортна зала "Левски София".

България ще играе с Куба, Бахрейн и Полша в предварителна Група В. В София ще се играят и мачовете от Група "D", в която попаднаха Русия, Бразилия, Камерун и Канада.

Другите две групи ще се играят в Италия. Първите два отбора във всяка група продължават във финалната осмица, разпределени в нови две групи по 4 тима.

Класиралите се на първите две места от втората групова фаза продължават към полуфиналите и битката за медалите. Завършилите на трето и четвърто място в първата групова фаза продължават за разпределение на местата от 9-о до 16-о.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви са вариантите за дата за следващите парламентарни избори?
Какви са вариантите за дата за следващите парламентарни избори?
Даниела Дариткова: Изключително сложно и непредвидимо е да се прави актуализация на бюджета от служебно правителство
Даниела Дариткова: Изключително сложно и непредвидимо е да се прави актуализация на бюджета от служебно правителство