НОВИНИ

Още една награда за БНТ на "Медиамикс" в Албена

БНТ с награда от най-престижния медиен фестивал у нас - Медиамикс в Албена.

bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 08.06.2014
Чете се за: 00:54 мин.
У нас
БНТ с награда от най-престижния медиен фестивал у нас - Медиамикс в Албена. Сериалът "Под прикритие" прибави към богатата си колекция от отличия още едно - наградата на 20-тото издание на форума за най-продаван телевизионен продукт. Класиката, облечена в модерна визия, винаги е актуална - това доказва хитовият сериал на БНТ. Успехът му у нас може да се сравни само този на "На всеки километър" преди 45 години, когато улиците на България опустяваха заради поредния епизод, който след това се обсъждаше в автобуса. "Под прикритие" може да бъде гледан он-лайн по всяко време и най-страстните му почитатели разменят мнения най-вече в социалните мрежи, но всъщност това е филм, въвел новите технологии в най-добрите традиции на жанра. Комбинацията, на която е заложила националната телевизия, оказва се, е повече от успешна.
Вяра Анкова, генерален директор на БНТ: "Това е една голяма отговорност, защото е много важно да се запази тази силна традиция, която имаме и да въведем всичко ново. Тази награда доказва, че успяваме. Аз много се радвам, защото вече имаме вътрешна конкуренция в БНТ - "Четвърта власт" тръгва много успешно."
След като миналата година триумфира като нова продукция на фестивала и обра 7 награди,  тази година "Под прикритие" дойде  в Албена с дълъг списък от неоспорими цифри - продажби в повече от 40 страни на 4 континента. Така признанието, което БНТ получи на Медиамикс, беше логично, но - особено ценно. Наградата дойде точно във вечерта, в която на фестивала отбелязаха 55-ата годишнина на телевизията. И бе отпразнувана достойно.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предаването на БНТ Референдум с награда за телевизионна журналистика
Предаването на БНТ "Референдум" с награда за телевизионна журналистика
 В Източна Украйна продължават да настояват за федерализация
В Източна Украйна продължават да настояват за федерализация