НОВИНИ

33 бездомни кучета от Варненския приют вече са осиновени

33 бездомни кучета от Варненския общински приют в село Каменар са осиновени от началото на годината до сега. В момента специалистите от приюта се грижат за 116 животни, за които бяха създадени необходимите условия, след направения ремонт.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Нора Бочева
15:30, 08.05.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

За да се поощри интересът към осиновяването на бездомни животни от приюта, процедурата е кратка и максимално опростена. Най-важно е да има желание у хората да вземат в дома си куче, за което да полагат грижи, споделя управителката на общинския приют. Бездомните животни постъпват в приюта след подаден сигнал, както и при постоянните обходи на общиснките служители. Не са изключение и случаите, особено през пролетта, когато животните биват оставяни пред самия приют.

Нели Георгиева – управител на Общински приют за безстопанствени кучета
„Винаги имаме изненади в приюта като хвърлени кашони с малки бебета, които като ето това ни се вменява грижата по един много нечовешки начин. Не сме отказали да приеме животно. Възможно е да дойде всеки съвсем човешки, да разговаря и да остави животните, като поне да знаем откъде са.“

През последните години броят на бездомните кучета намалява, отчитат от Община Варна. Сега в приюта, част от който беше ремонтиран, са настанени 116.

Николай Няголов - директор на дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“ в Община Варна
„Към момента бе извършен ремонт на първо хале, който се състоеше в подмяна на водопроводна инсталация, подмяна на електрическа инсталация, подпокривно пространство и ремонт на покрива.“

Ремонт ще бъде направен и на двете халета, в които са настанени постоянно пребиваващите кучета, които очакват своите осиновители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ердоган иска зона за свободна търговия между Турция и страните от Залива
Ердоган иска зона за свободна търговия между Турция и страните от Залива
Кънчо Стойчев е избран за президент на Gallup International Association
Кънчо Стойчев е избран за президент на Gallup International Association