НОВИНИ

Уникално 3-Д лазерно шоу в София по случай Деня на Европа - 9 май

Уникално 3-Д лазерно шоу със звук и светлина ще зарадва жителите и гостите на София по случай Деня на Европа - 9 май. Сцена е фасадата на някогашния царски дворец в центъра на града, а часът на първата проекция - 21,30 утре. Организаторите са Информационното бюро на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия у нас и Столична община. БНТ е медиен партньор. Входът е свободен.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
12:38, 08.05.2017
Чете се за: 00:29 мин.
Още

Визуални ефекти, музика, лазери - историята на ЕС в 13 минути.

Марин Петков, изп. директор в компанията за визуални ефекти:
"Шоу, в което ще разкажем важни събития от Европа и Европейския съюз като внедрим и малка част от българската история. Целта ни е да наблегнем в символиката на общоприетите ценности в Европа и по този начин да накараме хората да се развълнуват".

Това не е първият подобен проект за визуалните специалисти.

Марин Петков, изп. директор в компанията за визуални ефекти:
"Ще имаме три кули и 6 проектора ще обхванем доста голяма част от фасадата. Имаме шест проектора, защото искахме да имаме максимална, за да имаме доста качествена резолюция, и по-добър контраст".

След като поставят проекторите, започва прожектирането. Първо върху фасадата се поставя мрежа от светлина. Върху нея ще напастват визулните ефекти. Това ще отнеме две денонощия. Историите, които ще разкажат засега са тайна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Надуваем замък уби дете в Испания
Надуваем замък уби дете в Испания
Зачестиха ухапванията от кърлежи
Зачестиха ухапванията от кърлежи