Най-евтиният хляб в България ядат жителите на село Борован. Тук насъщният струва само 20 стотинки, защото местните хора получават щедра рента за земята си, която се обработва от земеделска кооперация. Всеки оставя част от житната реколта в мелницата. В замяна – хлябът му излиза почти 5 пъти по- евтино.
Ангел Русев:
- По-сгодно ни е, защото всеки може да даде 20 ст, отколкото 60-70 ст. На 100 кг жито дават по 110 купона и като съм дал 1000 кг, взимам, на всеки от нашето семейство се пада и по един хляб.
Всеки ден местната фурна меси по над 1000 хляба, а опашката се извива още от рано сутринта.
Милчо Иванов, хлебар:
- Наше си е житото, затова е толкова хубав хляба. Хората са доволни, направо си е без пари.
Анкета:
- Вкусен е много, нема кусури и дефекти.
- Цяла година по 20 стотинки вземаме хляба.
Хората от Борован се шегуват, че техният хляб не го лови и инфлацията - цената му си е все същата от 20 години насам.
За прехрана на семействата си: Работници от 65 държави печелят доходите си у нас
Здраве, благоденствие, вяра в доброто - пожеланията на политиците за Рождество
Валежи от сняг затрудняват движението през проходите "Шипка" и Хаинбоаз