НОВИНИ

Албания е предотвратила няколко терористични атаки

Благодарение на военното ни разузнаване бяха предотвратени няколко терористични атаки, каза албанският министър на отбраната Мими Кодели.

bnt avatar logo
от Източник: БГНЕС
23:20, 18.12.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света
албания предотвратила няколко терористични атаки
"Срещата ми с директора на ЦРУ Джон Бренън в началото на този месец в Тирана не бе обикновена среща, а оценка за позициите и капацитета на албанската армия и по-специално за нейното разузнаване", каза Кодели.
"Двамата обсъдихме сериозни проблеми и съвсем нормално бе той да изрази голямата си благодарност за успешната работа на секретната ни военна служба, благодарение на която бяха предотвратени, и това го казвам с цялата си отговорност, нежелани събития, които бяха планирани в нашата страна, но и в някои съюзнически държави. Повече от това не мога да споделя, но военното ни разузнаване се използва за много сериозни неща, а не за политика", каза още тя.

Една от терористичните атаки, която е предотвратена е била планирана да се осъществи по време на футболния мач Албания-Израел на 12 ноември в град Скадар. Тогава бяха арестувани няколко лица от Косово и Албания, които са били част от терористична група.

Тази група е имала връзки с Лавдрем Мухаджери от Ислямска държава и възнамерявала да извърши нападението с експлозиви и автоматично оръжие. За да се предотврати евентуално нападение мачът се проведе в друг град - Елбасан.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изкарват още 2 цистерни от Хитрино
Изкарват още 2 цистерни от Хитрино
Русия внесе в ООН алтернативна проекторезолюция за евакуацията на хора от Алепo
Русия внесе в ООН алтернативна проекторезолюция за евакуацията на хора от Алепo