НОВИНИ

АБВ също е за широка лява коалиция на президентските избори

В изявление от централата на АБВ приветстваха факта, че след 2 години в БСП са готови за разговор, но категорично не приемат той да е под условие. От АБВ смятат, че изключването от разговорите за президентска кандидатура на Ивайло Калфин и на Георги Първанов е недомислено и обрича на провал тези разговори. Още преди БСП да обяви окончателните резултати от допитването за президентската кандидатура, заместник- председателят на АБВ Ивайло Калфин заяви, че пътищата за обединение на левицата минават през президентските избори. Той посочи още, че е било ясно, че АБВ е търсен партньор за членовете на БСП, макар че някои хора от ръководството на червените се страхували от това.

bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 05.07.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Ивайло Калфин подчерта, че АБВ е настоявала от много време за политика на диалог и сътрудничество с БСП, а не за размяна на удари. Той коментира изключването на неговото име и това на Георги Първанов от възможните за единна лява президентска кандидатура.

Ивайло Калфин - заместник-председател на АБВ: Не съм забелязал да има такъв въпрос зададен на референдума. Може би г-н Кутев го е допълнил или е говорил с тези, които са гласували - не знам, от него чух тази информация, но не съм разбрал тя да бъде зададена като въпрос и получена като отговор на този референдум.

Според Калфин - президентските избори са политическият момент, в който левицата трябва да реализира широка коалиция, ако иска да разчита на успех срещу кандидата на ГЕРБ.

Ивайло Калфин: И затова ние проявяваме според мен, проявяваме изключително дебели нерви да седим и да слушаме всякакви коментари в името на това действително да потърсим общ език.

А общият език, по думите на Ивайло Калфин, минава през диалог и през разговори по принципни теми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Русе започна ремонт на два язовира
Община Русе започна ремонт на два язовира
Петър Чобанов: В момента липсва позиция на правителството след Брекзита
Петър Чобанов: В момента липсва позиция на правителството след Брекзита