Адвокат на Тръмп оспорва твърденията на бившия директор на ФБР

Адвокат на американския президент оспори твърдения на бившия шеф на ФБР, който вчера беше изслушан от сенатска комисия. Юристът Марк Касовиц заяви, че е възможно показанията на Джеймс Коми също да бъдат разследвани.

от БНТ
10:25, 09.06.2017
Чете се за: 00:25 мин.
По света
адвокат тръмп оспорва твърденията бившия директор фбр

Доналд Тръмп не коментира публично показанията на Джеймс Коми пред сенатската комисия по разузнаване. Бившият шеф на ФБР обвини президента в лъжи, но не и в нарушаване на закона. точно обратното - личният адвокат на Търмп обвини Коми в неправомерно изтичане на секретна информация, имайки предвид публикуваните записките на Коми за разговорите му с президента.

Пред комисията,уволненият ръководител на ФБР заяви, че смята, че бил отстранен заради начина, по който е водел разследването за руска намеса в американските избори. Той обаче каза, че Тръмп не му нареждал да спре това разследване, но че се е надявал разследването срещу Майкл Флин да бъде прекратено. Адвокат Касовиц заяви, че противно на писмените показания на Коми, Тръмп не е искал лоялност от него и не му е внушавал да спре проучването на Флин.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Улесняват назначаването на сезонни работници от трети страни
Улесняват назначаването на сезонни работници от трети страни
Община Благоевград дава информация за квартири по време на Франкофоли
Община Благоевград дава информация за квартири по време на "Франкофоли"