НОВИНИ

Али Хаменей: Кандидат-президентите на САЩ са враждебно настроени към Иран

Всички кандидати на предстоящите през ноември президентски избори в Съединените щати са враждебно настроени към Иран, заяви днес иранският върховен ръководител аятолах Али Хаменей, цитиран от Ройтерс.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
17:11, 20.03.2016
Чете се за: 00:45 мин.
По света
али хаменей кандидат президентите сащ враждебно настроени иран

"(Те) се надпреварват да хулят Иран в своите речи и това е признак за враждебност", каза той в послание по случай иранската Нова година Невруз, излъчено по иранската държавна телевизия. Аятолах Хаменей освен това разкритикува властите в САЩ, че не позволяват на големите американски компании и банки да правят бизнес с Ислямската република.

Иран все още изпитва затруднения да работи с чуждестранни банки и международната финансова система заради политиката на САЩ, дори след като санкциите, свързани с ядрената му програма, бяха отменени, отчете върховният лидер на страната. Той уточни, че Иран има такива проблеми със "западните държави и местата, които са под американско влияние... тъй като (те) се страхуват от американците".

Новата година, която започва днес в Иран, трябва да стане година "на икономиката на устойчивостта и действието", особено когато става дума за борбата с безработицата и рецесията, заяви аятолах Хаменей, цитиран от Франс прес.

"Мисля, че икономиката трябва да бъде нашият приоритет. Важно е националното производство (...) и справянето с безработицата, както и съживяването на икономиката и борбата срещу рецесията", каза иранският върховен лидер в своето новогодишно послание.

1395 година, която започва днес, трябва да бъде година на "икономиката на устойчивостта и на действието", така че страната да бъде имунизирана от "неприятелските заплахи", подчерта аятолах Хаменей.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учредиха инициативен комитет Нормална държава
Учредиха инициативен комитет "Нормална държава"
Турски самолет кацна принудително на летището в Кайро
Турски самолет кацна принудително на летището в Кайро