НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: "Зимни акценти" в изложбите

Какво снимат изкушените от фотографията? Интересен поглед на автори от няколко випуска на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография. Единственото по рода си училище у нас има вече 95-годишна история. И изложбата в галерия "Дебют" е посветена на сериозната годишнина.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
09:16, 15.01.2019
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Любовта към новите материали и технологии не напуска професор Боян Добрев. Изложбата по случай 60-ия му рожден ден преминава през годините. С първата холограма като изкуство в България - част от проекта „Разум и материя“ от 1987 г., инсталацията с рентгенови снимки „История“. Най-новите творби на Боян Добрев „100 000 съкровища“ и „Островът“ са изработени с техника лентикулярен печат през 2018 г. В галерия "Академия" ще видим и проекта за мозайка на пресечката на бул. „Витоша“ с ул. „П. Парчевич“ - „Зелено сърце“, който ще бъде изпълнен през тази година.

„Зимни акценти” традиционно събира галерия "Нюанс". Сега са с фокус края на XIX, до края на XX век. Интересен период, а някои от творбите излизат за първи път на светло.

„Необозримо с Кольо К.” Изложба спомен и почит към един от най-обичаните пловдивски, и не само, художници - Кольо Карамфилов.

Голямата ретроспективна изложба представят в Пловдивската градска галерия. Картини от различни периоди на Кольо Карамфилов са събрани от галерии, колекционери и приятели. Филми с негово участие допълват спомена. На 28 януари ще бъде представен и двуезичен каталог с творбите на художника, който винаги гледаш в бъдещето, а до края на месеца може да се потопите в „Необозримо за Кольо К”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Белият дом: Иванка Тръмп не е кандидат за президент на Световната банка
Белият дом: Иванка Тръмп не е кандидат за президент на Световната банка
Предупреждение за силен вятър днес
Предупреждение за силен вятър днес