НОВИНИ

Безплатни занимания по интереси в Благоевград това лято

Учениците в Благоевград ще могат да се включат в редица интересни занимания това лято. От Центъра за личностно и творческо развитие в града са подготвили богата програма за децата в областния център. Те ще могат да се включат безплатно в разнообразни летни курсове и школи по рисуване, пеене, танци и други области на изкуството.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
18:10, 19.05.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Интересно и забавно лято за децата, които ще прекарат лятната ваканция в Благоевград - това обещават преподавателите от Центъра за личностно и творческо развитие в града. Летните школи по интереси започват от началото на месец юни и ще продължат до средата на август.

Стоян Веселински, организатор в Центъра за личностно и творческо развитие – Благоевград:
„Ние сме се ангажирали да оползотворим смислено свободното време на тези, които ще останат в града. Погрижили сме се да има занимания за всички деца”
Надежда Стоицова, преподавател по народно пеене:
„Ще бъде забавно и интересно в различните направления - музика, изобразително изкуство, танцувално изкуство, литературно творчество, хуманитарните науки, конструктори, химия, биология, английски, френски.”

Летните занимания ще се провеждат в ателиетата на Центъра за личностно и творческо развитие в старинния квартал „Вароша”. Уроците по танци ще бъдат на открито.

Стоян Веселински, организатор в Центъра за личностно и творческо развитие – Благоевград:
„Важното е това, че не е нужно да се прави някакво предварително записване. Достатъчно е само да се обадят по телефона или пък на място да доведат детето и то да се включи. Не е нужно да посещава и целия курс занимания. Може да дойде и само веднъж или да отиде на рисуване, а пък следващия ден да отиде на танци.”

Идеята е децата да се забавляват и да развиват интереса си към различните изкуства и през лятото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Златен век за културни дейци по случай 24 май
"Златен век" за културни дейци по случай 24 май
Шест са постъпилите оферти в обществената поръчка за тол системата
Шест са постъпилите оферти в обществената поръчка за тол системата