НОВИНИ

Бившият детски дом в Могилино пустее

След като Дома за деца с увреждания в село Могилино беше закрит, централната сграда остана да пустее. Близо 7 години в нея няма хора и не се извършва никаква дейност. За състоянието ѝ трябва да се грижат от кметството, но то няма достатъчно ресурс за това.

bnt avatar logo
от Даниела Василева
11:05, 13.07.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Заради лошите условия, при които се гледаха децата в дома в Могилино, той беше закрит. В една от сградите беше създадено защитено жилище, в което бяха настанени само част от младежите. По-голямото здание обаче остана празно и беше дадено за стопанисване на кметството.

Петко Антонов – кмет на село Могилино: „Кметството няма ресурс и хора по програмата, за да можем да поддържаме района и вътре. То не е само училището, то има и други общински сгради. Няма интерес някой купувач, който да извършва някаква дейност.”

От кметството се опитват, доколкото могат, да поддържат района и сградата на дома, но времето и природата си казват думата.

Петко Антонов – кмет на село Могилино: „Все още покривът е добре, но вътре вече стените, мазилката взеха да падат.”

Закриването на дома се отразява негативно и на хорлата в Могилино и Помен. Там са работили около 50 души, които, останали без препитание, са се преместили в по-големи градове или в чужбина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП поискаха официално рестартиране на АЕЦ Белене
БСП поискаха официално рестартиране на АЕЦ Белене
Германски работодатели ще публикуват работни места у нас в онлайн платформа
Германски работодатели ще публикуват работни места у нас в онлайн платформа