НОВИНИ

България започна участието си на туристическо изложение в Киев

От днес до 31 март България ще участва на международното туристическо изложение UITT в Киев, Украйна, съобщиха от Министерството на туризма. Страната ни се представя с национален щанд с увеличена площ от 100 кв.м. Освен Министерство на туризма, като основен организатор на българския щанд, ще участват девет туроператора и туристически агенции, и община Варна.

bnt avatar logo
от БТА
10:36, 29.03.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
българия започна участието туристическо изложение киев

Анимационната програма ще бъде разделена на три части: българска шевица и бродерия, дегустация на български сладка, като професионален сладкар ще демонстрира на живо как те могат да се използват за украса на торти и други продукти. Момиче в народна носия ще плете на място и ще подарява на посетителите традиционните мартенички. Предвидена е и танцова група от петима участници, която ще изпълнява традиционни български танци. Гостите ще бъдат посрещани с българска погача. На щанда ще се правят презентации на български вина от сомелиер на руски език и дегустации на традиционни български специалитети - баница, сирене, луканка, мед и др.

Украйна е генериращ пазар за България, като за периода януари - декември 2016 г. броят на туристите е бил 265 712 души, което е ръст от 10 на сто спрямо същия период през 2015 г.
UITT е най-голямото туристическо изложение в Украйна. Изложението се провежда от 1994 година и това е 23-тото му издание. То е предназначено за професионалисти, а в последните два дни и за масова публика. През 2016 година в него са участвали над 248 фирми от 28 страни, а броят на посетителите е бил близо 16 000 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уестингхаус обяви банкрут
"Уестингхаус" обяви банкрут
Синът на Мадона става модел
Синът на Мадона става модел