Български "мулета" са участвали в канал за международен трафик на наркотици

Специализираната прокуратура и ГДБОП разбиха организирана група за международен трафик на наркотици, в която участвали и българи. Това заяви на брифинг ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева. Обвинени са 4 лица, които са задържани за 72 часа. Сред тях има криминално проявени.

от БГНЕС
14:32, 17.09.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
български мулета участвали канал международен трафик наркотици

Групата е набирала и финансирала лица, които да пътуват до Доминиканската република през Букурещ. Всяко "муле" поглъщало между 80 и 100 капсули. Престъпната група е транспортирана от летището в Букурещ до Стара Загора.

По време на пътуването са отнемани телефоните. На всяко от "мулетата" е осигуряван паспорт. За всяка поръчка е плащано между 3000 и 5000 лв. Кокаинът е предназначен за българския пазар и Унгария.

По сигнала за канала се работи от края на миналата година, уточни директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов. Българските полицаи са информирани, че наши "мулета" пренасят до Доминиканската република кокаин през европейски летища.

На 15 септември едно от лицата погълнало капсулите и му прилошало в Португалия. В тялото му имало 99 капсули, което е около килограм и половина.

На брифинга стана ясно още, че по повод операцията срещу нелегално производство на цигари в бившия ресторант "Кошарите" през миналата седмица, властите разследват 9 лица, 6 от които са осигурявали финансирането, наемали са сградите и съоръженията. Разрити са 40 тона нелегален тютюн или 50000 кутии цигари.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Серия благотворителни инициативи за първия учебен ден в Русе
Серия благотворителни инициативи за първия учебен ден в Русе
Омбудсманът Мая Манолова откри новата учебна година в Силистра
Омбудсманът Мая Манолова откри новата учебна година в Силистра