НОВИНИ

Български студенти ще се обучават на руска техника

Български студенти ще се обучават на руска техника, за това се договориха министърът на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков и г-жа Алла Елизарова, директор на Руската асоциация на производителите на селскостопанска техника „Росагромаш” на среща в Министерството на земеделието и храните.

български студенти обучават руска техника
bnt avatar logo
от БНТ
17:05, 13.03.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Меморандумът за сътрудничество ще бъде подписан между Аграрния университет - Пловдив и представители на „Росагромаш” през май 2017 година.

„Реализирането на подобни проекти ще спомогне за по-добрата подготовка и практическо обучение на специализирани кадри“, заяви министър Бозуков. От своя страна Алла Елизарова подчерта, че подобен тип проекти ще спомогнат за задълбочаване на двустранните взаимоотношения.

Министър Бозуков посочи още, че интерес към нова качествена техника се проявява и от страна на българските фермери. По думи му руската тяхната техника е добре позната на нашия пазар. „И в момента част от селскостопанските машини – трактори и комбайни - които се ползват от фермерите, са произведени в Русия“, допълни още проф. Бозуков. Той увери представителите на „Росагримаш“, че стига произвежданата от тях техника да отговаря на Европейските стандарти, те няма да имат проблем с предлагането й на пазара.

На срещата присъстваха зам.-министърът на земеделието и храните доц. д-р Светла Янчева, както и представители на фирми производителки на техника, членуващи в „Росагромаш” и посолството на Руската федерация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекари от Пловдив против намаляването на услуги в болниците
Лекари от Пловдив против намаляването на услуги в болниците
Нов живот за русенското село Табачка
Нов живот за русенското село Табачка