НОВИНИ

Бойко Борисов видя подкрепа за действията на управляващите от президента Радев

Премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти, че в последните дни е видял пълна подкрепа на президента за това, което правят управляващите. Борисов каза също, че преговорите за изтребителите не са приключили и все още се договаря максимално намаляване на цената. Премиерът инспектира железопътни ремонти в района на Пловдив.

Надежда Василева
от Надежда Василева
18:10, 11.06.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Високоскоростната отсечка от Пазарджик до гара Тодор Каблешков, където след ремонта влаковете могат да развиват скорост до 160 километра в час. От тук започна жп обиколката на премиера и министрите.

Пред журналисти, Борисов отново коментира темата за купуването на изтребителите. Посочи, че ако страната ни иска да е член на НАТО, е необходима надеждна система за сигурност и 2%от брутния вътрешен продукт трябва да бъдат дадени за отбрана.

Бойко Борисов - министър-председател: Пазарим се - това е точната дума, за максимално намаляване на цената на самолетите, за да имаме най-надеждната авиация. Защото когато имаш голям клас изтребители, тогава влизаш и в други планове на НАТО.
;

Премиерът отбеляза също, че през последните дни е видял и подкрепа от страна на президента за действия на кабинета.

Бойко Борисов - министър-председател: Съжалявам, че върна закона за предварителното отчуждение, защото всичко това, което говоря, ако няма закона, няма да бъде построено, поне следващите 15-20 години. Но да речем, че някой го е подвел там, аз съм добронамерен, защото в изказванията си в Словения и Санкт Петербург абсолютно подкрепи всичко направено и правещо се от правителството в момента.

След жп разходката, Борисов каза, че предстои купуване на нови влакове за скоростните трасета. В тях ще има и безжичен интернет.

Скоростта от 160 километра в час във влака не се усеща, установиха премиерът и министрите.

Премиерът препоръча хората да бъдат убеждавани да пътуват с влакове, вместо с коли, което ще подобри и чистотата на въздуха.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китайски инвеститори превърнаха стара военна база в Германия във фабрика
Китайски инвеститори превърнаха стара военна база в Германия във фабрика
Прекратяват разследването срещу журналиста Иван Голунов
Прекратяват разследването срещу журналиста Иван Голунов