НОВИНИ

БСП защити Елена Йончева с декларация

Парламентарната група на БСП за България излезе с декларация в подкрепа на депутата от левицата Елена Йончева. Лидерът на БСП Корнелия Нинова подчерта, че никой не е чувал името на Елена Йончева около разследването за КТБ и попита защо сега се повдига това обвинение.

Милена Кирова
от Милена Кирова
11:01, 25.01.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

От БСП обявиха, че ще сезират редица международни институции, сред които ,,Репортери без граници,,.

Думите на Корнелия Нинова предизвикаха реакция на управляващите. Последваха процедурни схватки и спор има ли обиди в изказванията.

Корнелия Нинова, председател на БСП за България: Естествено стои въпросът защо сега и защо на нея се случва това. Защото това е политически, а не наказателен процес. Това е репресия заради нейната смелост да изнесе случаите на кражби и корупция в България - на оградата на границата с Турция, "кумгейт" в Хасково, строителството на пътищата и да си позволи да започне разследване за къщата на един политик в Барселона. Както и да го осъди за лъжа. Това е причината Елена днес да е поставена на тази репресия. Естествено ние всички стоим зад нея - и парламентарната група, и БСП. Няма да позволим върху нея да се упражнява репресия и натиск
Спас Гърневски, депутат от ПГ на ГЕРБ: Нямате право да давате думата на крадците да викат дръжте крадеца.
Георги Свиленски, заместник- председател на парламентарната група на БСП за България: Моля Ви, да му наложите наказание, тъй като аз се разпознавам.
Емил Христов, заместник- председател на Народното събрание: Вижте - аз не разпознах никого - а аз съм човекът, вие ако се разпознавате...
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Торнадо вилня в Турция
Торнадо вилня в Турция
Грипна ваканция за учениците в София, Благоевград и Кюстендил
Грипна ваканция за учениците в София, Благоевград и Кюстендил