НОВИНИ

Десетки хора бяха спрени на летище "Ататюрк" в Истанбул да пътуват до САЩ

Десетки хора, възнамеряващи да летят до САЩ, бяха спрени на летището в Истанбул след наложената от американския президент Доналд Тръмп забрана за бежанци и граждани на седем страни с преобладаващо мюсюлманско население, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
17:49, 29.01.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света
десетки хора бяха спрени летище ататюрк истанбул пътуват сащ

В петък Тръмп прекъсна за четири месеца приема на бежанци в САЩ и временно забрани на пътуващи от Сирия, Иран, Ирак, Либия, Сомалия, Судан и Йемен да влизат в страната, напомня агенцията.

Макар че членката на НАТО Турция не е в списъка, летище "Ататюрк" е главен регионален център, често използван от пътниците от Близкия изток, пътуващи за Европа и САЩ.

Служители на летището съобщиха пред Ройтерс, че са попречили на десетки хора да пътуват днес заради забраната. Един от служителите уточни, че броят е по-малък от 80, но отказа повече подробности.

32-годишен сириец каза пред агенцията, че е планирал да пътува до Лос Анджелис, но летищните власти не му позволили да се качи на самолета, като казали, че визата му е отменена.

"Съпругата и синът ми са в САЩ. Синът ми е американски гражданин. Чакахме този момент две години. Сега, когато най-накрая получих възможност, ми попречиха да пътувам, защото имам сирийски паспорт", оплака се Наил Заин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверяват охранители заради инцидент до НДК
Проверяват охранители заради инцидент до НДК
Днешния изгрев в Бургас
Днешния изгрев в Бургас