НОВИНИ

Дилма Русеф може се обърне към Меркосур, ако бъде отстранена от поста

Дилма Русеф ще поиска излизане на Бразилия от Меркосур, ако бъде свалена незаконно от поста. Тя окачестви като преврат опитите за импийчмънт. Меркосур е най-голямото междудържавно обединение в Южна Америка.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
05:57, 23.04.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Бразилският президент Дилма Русеф действа според обещанието си да се бори докрай след като срещу нея започна процедура за импийчмънт. Русеф заплаши да изключи страната си от Меркосур, ако демократичният процес бъде нарушен. Обединението осигурява свободно движение на стоки и капитали между южноамериканските държави и излизането от него може да доведе до загуба на търговски привилегии. В момента Русеф е в Ню Йорк, където беше подписано глобалното споразумение за климата.

;
Дилма Русеф, президент на Бразилия: " Гордея се с работата, която свършиха моето правителство и моята страна, така че да стигнем до това споразумение. Гордея се с приноса на всички страни и на международната общност".

След като долната камара на бразилския парламент гласува в подкрепа на свалянето на Русеф, предстои гласуване и в Сената. Върховният съд на Бразилия вече разреши на полицията да събира доказателства за нарушение на предизборната кампания на Русеф и вицепрезидента Мишел Темер през 2014 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Загиналите при експлозията в мексикански нефтохимически завод достигнаха 28
Загиналите при експлозията в мексикански нефтохимически завод достигнаха 28
Честит Лазаровден!
Честит Лазаровден!