НОВИНИ

Доброволци даряват кръв на пострадалите при катастрофата край Своге

Граждани в София и в Бургас се отзоваха на призива да дарят кръв за ранените в катастрофата край Своге. Няма промяна в състоянието на най-тежко пострадалите пациенти в "Пирогов" - все още има опасност за живота им. Останалите в другите три болници се възстановяват.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова Юлияна Шопова
20:00, 29.08.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Близо 30 доброволци дойдоха в Първа градска, за да дарят кръв и да помогнат на пострадалите при катастрофата край Своге.

Корнелия Борисова: След като чух, че може да има кръводаряване за хората, пострадали в катастрофата, веднага реших да дойда. Ако може и два пъти ще дам, но това не е позволено.
Красимир Керезов: Всички сме съпричастни към тази помощ. Така я разбираме и затова се отзовахме.
Доц. Цветомир Димитров - изп. директор на Първа многопрофилна болница: Реагирахме бързо, защото имаме нужда сега от тази кръв. Предложили сме си услугите за медицинска дейност, за болнична помощ, но засега колегите се справят в другите болници.

Кръводарителска акция имаше и в Бургас.

Д-р Светлозар Георгиев- зам. директор на УМБАЛ - Бургас: Чувстваме като наш морален дълг да помогнем на колегите от болниците, които правят всичко възможно да спасят пострадалите. Това са възрастни хора, при които кръвозагубите са по-големи и възстановяването е по-бавно и по-трудно.

С опасност за живота продължават да са три от жените, настанени в "Пирогов".

Проф. д-р Асен Балтов - директор на УМБАЛСМ "Пирогов": Трите жени, които са на апаратна вентилация, засега се задържат в стабилно състояние, в смисъл такъв, че не се влошават. Което е добре, защото, когато се развива гръдната травма, се очаква да има влошаване.

Състоянието на другите три жени се подобрява. Те ще бъдат оперирани и засега остават в реанимацията на "Пирогов".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Хора с увреждания внесоха жалби срещу новата ТЕЛК наредба в МЗ
​Хора с увреждания внесоха жалби срещу новата ТЕЛК наредба в МЗ
Бойко Борисов с нова разпоредба по казуса Силистар
Бойко Борисов с нова разпоредба по казуса "Силистар"