НОВИНИ

Доналд Тръмп намекна, че ще започне строежа на оградата с Мексико

Броени дни след встъпването си в длъжност и докато все още разполага с ограничени правомощия, Доналд Тръмп продължава да изпълнява предизборните си обещания. След като вече подписа указ за отмяна на Транстихоокеанското търговско споразумение, днес се очаква в сила да влезе друга разпоредба - започване на строежа на оградата по границата с Мексико.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
11:23, 25.01.2017
Чете се за: 00:35 мин.
По света

В серия от среднощни туитове, публикувани от личния му акаунт, Доналд Тръмп отново показа, че няма намерение да се откаже от обещаното по време на предизборната кампания.

Доналд Тръмп: "Утре е важен ден за националната ни сигурност. Заедно с много други неща, ще построим и оградата!


; ;

Строежът на ограда по границата с Мексико, се превърна в едно от знаковите послания на Тръмп по време на кампанията. Очаква се указът за започване на работата по изграждане на съоръжението, да бъде подписан по-късно днес, след среща на президента със служители от министерството на вътрешната сигурност.

Това обаче не е единствената мярка, която предстои да влезе в сила днес. Тръмп намекна и зa въвеждане на временна забрана за влизането на бежанци в САЩ и прекратяване на издаването на визи за граждани на Сирия и още шест близкоизточни и африкански страни. Изключение ще има само за тези бежанци, които са религиозно преследвани, включително християни от държави, в които се изповядва ислям.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи политически коментари за назначаването на Герджиков за служебен премиер
Първи политически коментари за назначаването на Герджиков за служебен премиер
Защо психиатриите се превръщат в приюти?
Защо психиатриите се превръщат в приюти?