НОВИНИ

Доналд Тръмп ще се срещне с Еманюел Макрон в Париж

Американският президент Доналд Тръмп прие покана да се присъедини към френския си колега Еманюел Макрон на тържествата на Бастилията в Париж на 14 юли, съобщиха френски и американски официални представители, предава АФП.

bnt avatar logo
от БГНЕС
08:07, 29.06.2017
Чете се за: 00:41 мин.
По света
Доналд Тръмп ще се срещне с Еманюел Макрон в Париж

Тръмп ще присъства на традиционния военен парад за националния празник на Франция на булевард „Шанз-Елизе“, където американски войници ще тръгнат покрай френските, за да отбележат стогодишнината от присъединяването на САЩ към Първата световна война, съобщи офисът на Макрон. Белия дом потвърди посещението.

;

„Президентът Тръмп очаква да затвърди силните връзки на Вашингтон с Париж, да отпразнува този важен ден с френския народ и да отбележи 100-годишнината от влизането на САЩ в Първата световна война“, каза неговата администрация.

Двамата лидери, които осъществиха миналия месец първата си среща в Брюксел, ще „надграждат допълнително върху силното сътрудничество за борба с тероризма и икономическото партньорство между двете страни“, добави Белия дом.

Поканата от новия президент на Франция идва въпреки неговото публично несъгласие с Тръмп за изменението на климата. Когато американският държавен обяви решението си да изтегли САЩ от Парижкия договор за климата от 2015 г., Макрон отвърна с призива „Да направим отново планетата велика", с намигване към предизборния апел на Тръмп - „Да направим отново Америка велика".

Тазгодишният парад на Бастилията ще се състои 100 години, след като американските войски пристигнаха в Западна Франция, за да помогнат на съюзническите сили да победят Германия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ затягат контрола за визите и въвеждат нови правила за полетите
САЩ затягат контрола за визите и въвеждат нови правила за полетите
С какво време посрещаме месец юли?
С какво време посрещаме месец юли?