НОВИНИ

Доверието в БНТ значително се е повишило

Доверието в Българската национална телевизия значително се е повишило през последните години, показва социологическо изследване на Алфа Рисърч.

bnt avatar logo
от БНТ
19:36, 08.07.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

За 2016 година доверието е 51,2%, а отчетеният ръст, в сравнение с 2014 година, е с 6,5 на сто. Според Боряна Димитрова от „Алфа рисърч” този кредитна доверие е висок и много важен, защото развитието на телевизията от тоталитарния режим до една независима обществена медия, каквато е днес, е труден и изисква доказване на независимостта ѝ всеки ден. Според нея данните показват, че БНТ е една наистина обективна медия.

На въпрос как се е променила БНТ през последните 5-6 години, 58,9% от анкетираните са отговорили, че има значително подобрение. Проучването показва, че обществото разпознава националната телевизия с обективната информация, която предоставя по социално значими проблеми и бързото и адекватно отразяване на обществените събития.

Когато има конфликти и кризи, зрителите търсят БНТ, за да открият необходимата достоверност на новините, сочат още данните. Другото направление, в което хората припознават обществената медия е създаването на произведения от български автори и поощряване на българското изкуство.

Анкетираните са отчели и силно застъпените образователни и културни програми в ефира на БНТ, както и наличието на предавания за всички социални групи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбита улица в центъра на Пловдив
Разбита улица в центъра на Пловдив
СГС отказа регистрация на ДОСТ. Партията ще обжалва пред ВКС
СГС отказа регистрация на ДОСТ. Партията ще обжалва пред ВКС