НОВИНИ

Двама българи създадоха първия в света дигитален хотелски рецепционист

Първият в света дигитален хотелски рецепционист е създаден от двама българи, които дълги години са живели във Великобритания. Целта на електронното приложение е да улесни клиентите при резервация на хотел, както и да подобри работата на служителите на рецепция.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
09:33, 15.03.2019
Чете се за: 01:12 мин.
По света

Валентин Гаджонов и негов приятел разработват приложението в рамките на година и половина. Двамата са завършили „Хотелиерство“ във Великобритания и дълги години са работили в различни хотели на Острова. Приятелите решават да създадат дигитален рецепционист, който да е в помощ както на клиенти, така и на персонал. Запознайте се с Ева.

Валентин Гаджонов: Ева е първият в света дигитален хотелски рецепционист, която може да прави изключително много от задълженията на рецепциониста. Нейното бюро е уебсайтът на хотела и всеки може да работи с нея от мобилния си телефон, таблет, компютър и всеки хотел избира как тя да бъде обучена, тоест тя следва политиката на хотела и по този начин е абсолютно индивидуална за всеки хотел.

Платформата улеснява клиента, защото не се налага той да звъни за резервация на стая или за ползване на услугите на хотела.

Валентин Гаджонов: От телефона могат да слушат Ева и чрез нея могат освен да направят тези неща, могат да проверят за дневните оферти, за различни видове промоции. Тя показва галерия. Различни видеа. Могат да си резервират спа процедури, маса в ресторант и други неща.

Освен атрактивно за потребителите, електронното приложение помага много и на служителя на рецепция. Наблюденията на хотелиерите са, че често рецепционистите не могат да обърнат достатъчно внимание на клиента.

Валентин Гаджонов: В днешно време те са затрупани с административни отговорности, които ги карат да си наведат главата долу постоянно, да пишат имейли, да отговарят, да вдигат телефона и всъщност, когато дойде гост те са изморени или просто нямат физическата възможност да го направят, да се усмихнат, да посрещнат госта, да го настанят и тук идва Ева.

Приложението вече се радва на огромен интерес сред хотелиерите, които смятат, че така ще бъде преборен огромният недостиг на кадри и ще се подобри обслужването.

Седир Каринов – управител на хотел: Постоянно са заети с административните работи. Налага се да правят много други неща по време на работа и не остава време да обръщат внимание на гостите.

Предимство на дигиталния рецепционист също е, че може да говори с много клиенти едновременно и то на различни езици. Авторите на иновативната идея смятат, че приложението ще бъде нова епоха в хотелския бранш. Следващата държава, в която Ева ще бъде представена, е Великобритания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР: Няма данни за загинали български граждани при нападението в Нова Зеландия
МВнР: Няма данни за загинали български граждани при нападението в Нова Зеландия
Железният човек вече е реалност
"Железният човек" вече е реалност