Дядо Коледа ще посрещне малките репортери на БНТ в дома си в Лапландия

Дядо Коледа прие поканата за интервю на малките репортери на БНТ. Най-младите журналисти на обществената телевизия Ирина (10 г.), Ина (12 г.) и Светльо (12 г.) ще се отправят към Лапландия за среща с най-добрия старец на света на 26 ноември, месец преди Рождество Христово. Очаквайте документалния филм „Вълшебен ден: Малките репортери при Дядо Коледа в Лапландия“ на 25 декември след обедната емисия „По света и у нас“ по БНТ1!

от БНТ
12:45, 18.11.2016
Чете се за: 01:11 мин.
У нас
дядо коледа посрещне малките репортери бнт дома лапландия

Малките репортери вече са нетърпеливи лично да надникнат в работилницата за подаръци, да разговарят с елфите и да проверят дали всички деца по света ще бъдат зарадвани навреме.

Към малките репортери ще се присъедини и българският представител в Детската Евровизия 2016 Лидия Ганева. Тя ще отнесе своята песен „Вълшебен ден“ в Лапландия и, ако е вярна информацията, че Дядо Коледа също обича да пее, не е изключено зрителите на БНТ да станат свидетели на необичаен дует.

Ирина, Ина и Светльо получиха уникалния шанс за това интервю след оспорван конкурс с останалите малки репортери от екипа. Всички те трябваше да напишат есе на английски език, в което да опишат какво добро са направили през изминаващата година, каква е тяхната съкровена молба към Дядо Коледа и кои теми биха обсъдили с него. Есетата им поставиха интересни въпроси, като например, правил ли си е добрият старец някога селфи, има ли профил във Facebook, Instagram или musical.ly, има ли съпруга или други братя и сестри, къде обича да почива, на колко години е всъщност, каква скорост развива еленът Рудолф и защо светът има нужда от Дядо Коледа.

След завръщането си в България малките репортери ще създадат специален филм за вълшебния свят в Лапландия. Той ще бъде излъчен на Коледа (25 декември), веднага след обедната емисия „По света и у нас“ и преди коледното послание от Ватикана на Папа Франциск.

„С голямо любопитство тръгваме на това пътешествие. Искаме да подарим на българските деца този филм-приказка за страна на чудесата – Лапландия, и добрия старец, който сбъдва мечти, ако си правил добро“ – заяви Геновева Радева, продуцент и водещ на „По света и у нас“. Тя, заедно с репортерката Диана Тодорова и оператора Недялко Данов, ще придружат малките репортери в една от най-вълнуващите срещи в живота им.

Проектът се осъществява с любезното съдействие на Visit Rovaniemi – the Official Hometown of Santa Claus и финансовата подкрепа на верига хипермаркети „Технополис“, „Пътища Пловдив“ АД, Кулинарна Академия HRC, фирма „Градус“, „Петрол“ АД, „Амер Спортс България“ ЕООД и издателски къщи „Анубис“ и „Булвест 2000“.


Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Украйна спря вноса на птиче месо от Австрия заради птичия грип
Украйна спря вноса на птиче месо от Австрия заради птичия грип
България с награда за най-добра дестинация за семейна почивка за руските туристи
България с награда за най-добра дестинация за семейна почивка за руските туристи