НОВИНИ

Екатерина Захариева отива в Сараево на среща с колегите си от Западните Балкани

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за Сараево, столицата на Босна и Херцеговина, за участие в работна среща с министрите на външните работи на Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Република Македония, Сърбия и Черна гора – Дитмир Бушати, Игор Църнадак, Беджет Пацоли, Никола Димитров, Ивица Дачич и Сърджан Дърманович. На 16 март, петък, ще обсъдят обявената в началото на февруари Стратегия за надеждна перспектива за разширяване и засилен ангажимент на ЕС към държавите от Западните Балкани, саобщиха от Министерството на външните работи.

екатерина захариева отива сараево среща колегите западните балкани
bnt avatar logo
от БНТ
17:51, 15.03.2018
Чете се за: 00:15 мин.
По света

Сред темите е прилагането на договореностите от Срещата на върха на страните от Берлинския процес, състояла сe през юли 2017 г. в Триест, както и подготовка за следващата среща в Лондон.

За участие са поканени също държавният министър за Европа и Америка в правителството на Обединеното кралство сър Алън Дънкан, директорът на Генералната дирекция на Европейската комисия по политика за съседство и преговори за разширяване Кристиан Даниелсон и генералният секретар на Регионалния съвет за сътрудничество Горан Свиланович.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителен концерт в подкрепа на 11-годишния цигулар Виктор Василев
Благотворителен концерт в подкрепа на 11-годишния цигулар Виктор Василев
Три мача от Лига Европа пряко по БНТ днес
Три мача от Лига Европа пряко по БНТ днес