НОВИНИ

Фалшиви стоки за над 1,3 милиона лева конфискува полицията във Варна

Фалшиви стоки за над 1,3 милиона лева са иззети от трима търговци при специализирана операция срещу престъпления против интелектуалната собственост, съобщиха днес от пресслужбата на полицията във Варна.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
21:30, 08.08.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
фалшиви стоки милиона лева конфискува полицията варна

От магазин в центъра на крайморския град са конфискувани около 13 хиляди артикула от известни търговски марки, които са били продавани без съгласието и знанието на притежателите на марките. Общата стойност на стоката е около 1,3 милиона лева.

Полицаите са констатирали двама нарушители и в комплекс "Златни пясъци". При проверка на магазин за продажба на кожени колани и аксесоари за мобилни телефони е установено, че управителят - 49-годишен мъж от Търговище, не разполага със съгласието на притежателите на търговските марки, поставени върху стоките. Конфискувани са около 1 500 артикула на обща стойност близо 50 000 лева.

Вторият нарушител, разкрит в курортния комплекс, е на 61 години от Добрич, в чийто магазин са установени фалшиви чанти. Общата стойност на иззетата стока е около 12 000 лева.

Материалите по трите случая са внесени в прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Робърт де Ниро получава Почетното Сърце на Сараево за цялостно творчество
Робърт де Ниро получава Почетното Сърце на Сараево за цялостно творчество
Как да оцелееш без капка вода в 38 градуса жега???
Как да оцелееш без капка вода в 38 градуса жега???