НОВИНИ

Федералният върховен съд в Бразилия започва разследване срещу Дилма Русеф

Решението на Федералният върховен съд, който е най-висшата съдебна инстанция в Бразилия, е било взето по настояване на генералния прокурор на страната Родриго Жано. Искането му за разследване срещу Дилма Русеф и Лула да Силва се основава на показания на сенатора Делсидио Амарал, който бе арестуван заради корупция в края на миналата година и се съгласи да сътрудничи на следствието.

Георги Петров
от Георги Петров
07:16, 17.08.2016
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Според сенатора Русеф на три пъти се опитала да се намеси в разследването на корупционния скандал с "Петробрас", а Лула да Силва е предлагал да плати на бившия водещ мениджър на компанията Нестор Серверо да се откаже от показанията си срещу други участници в престъпната схема. Според бразилските медии друга причина за разследването е опитът на Русеф да назначи в кабинета си Лула Да Силва и по този начин да го измъкне от обвиненията за корупция срещу него.

Междувременно самата Дилма Русеф обяви, че ако бъде оставена на поста си, ще направи всичко необходимо, за да умиротвори страната, включително и да проведе референдум за провеждане на предсрочни президентски избори. Русеф е временно отстранена от президентската институция в очакване на процедура по импийчмънт в Сената, която ще започне на 25 август.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Главен комисар Георги Костов: Течът в Николаево е отстранен
Главен комисар Георги Костов: Течът в Николаево е отстранен
В Николаево е спрял течът на гориво, няма риск за населението
В Николаево е спрял течът на гориво, няма риск за населението