НОВИНИ

Френските кандидати за президент на социалистите организираха митинги

Във Франция двамата претенденти за Елисейския дворец от социалистическата партия организираха опозиционни митинги дни преди втория тур на първичните избори. Съперниците са бившият премиер Манюел Валс и бившият министър на образованието Беноа Амон.

bnt avatar logo
от Лилия Мустакова
09:05, 27.01.2017
Чете се за: 00:36 мин.
По света
френските кандидати президент социалистите организираха митинги

Два конкурентни митинга на френските социалисти се проведоха вчера в Париж. Двамата кандидати за номинацията на партията за президентските избори организираха своите поддръжници дни преди гласуването в неделя.

Бившият министър на образованието Беноа Амон отхвърли критиките към политиката си и обяви желанието си да загърби миналото и остарелите методи в замяна на едно по-идеалистично и оптимистично мислене.

Младата публика на Амон също не обърна внимание нито на неговите критици, нито на цената на неговите предложения.

Опонентът на Амон, бившият министър-председател на страната, Манюел Валс обаче не остана безразличен и твърдо разкритикува манифеста на своя съперник.

Манюел Валс заяви, че въпреки резултатите от първия тур, в който той зае второто място, с четири процента по-малко от Амон, все още има шанс. Той съобщи, че е готов да се бори до последно.

Кандидатът на френските социалисти за президент на Франция ще бъде избран тази неделя. Победителят обаче може и да не е от значение, тъй като анкети показват, че е изключително малко вероятно френските социалисти да спечелят президентските избори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лавров: Преговорите за Сирия в Женева  се отлагат за края на февруари
Лавров: Преговорите за Сирия в Женева се отлагат за края на февруари
Експерти: Пушенето на наргиле е вредно, колкото цигарите
Експерти: Пушенето на наргиле е вредно, колкото цигарите