НОВИНИ

Гледайте "Аскеер 2017" на живо по БНТ1

По традиция днес ще бъдат раздадени наградите Аскеер за постижения в театралното изкуство. Отличието за цялостен принос ще отиде при драматургът Константин Илиев. Церемонията може да проследите пряко по БНТ1 от 19 часа днес.

bnt avatar logo
от БНТ
10:21, 24.05.2017
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Големият български драматург Константин Илиев ще бъде удостоен с "Аскеер 2017" за цялостен принос. За тринайста поредна година ще бъде връчено и отличието в категория Съвременна българска драматургия.

Трите най-добри текста, които ще се борят за наградата са: „Добре дошли в България" от Здрава Каменова и Гергана Димитрова, „Спасителят" от Кирил Топалов и „Пробен срок" от Николай Гундеров. "Аскеер" в категория най-добро представление за 2017-та ще си оспорват „Богът на касапницата" на Народния театър, „Великденско вино" на театър „Възраждане" и „Еквус" на Младежкия театър.

За водеща мъжка роля са номинирани Владимир Карамазов за ролята на Ален Рей в „Богът на касапницата", Иван Юруков за Найден в „Майстори" и Свежен Младенов за поп Кръстьо във „Великденско вино".

Претенденти за наградата в категория главна женска роля са Александра Василева за ролята на Анет Рей в „Богът на касапницата", Меглена Караламбова, изиграла Майката в „Разговори с мама" и Радена Вълканова за ролята на Вероник Улие в „Богът на касапницата".

За Аскеер в една от най-любопитните категории, тази за режисура ще се борят : Диана Добрева за „Вълци", Григор Антонов за „Вуйчо Ваньо" и Стайко Мурджев за „Еквус".

Наградите ще бъдат връчени на грандиозен галаспектакъл в театър „Българска армия", който можете да гледате на живо тази вечер от 19 часа по БНТ 1.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Концерт с гайди и празнично шествие по булевард Витоша в София за 24 май
Концерт с гайди и празнично шествие по булевард "Витоша" в София за 24 май
Главчев: Нашата азбука е една от трите официални в ЕС. Нека пишем на кирилица!
Главчев: Нашата азбука е една от трите официални в ЕС. Нека пишем на кирилица!