НОВИНИ

Италия​ отрече обвиненията на Амнести интернешънъл за изтезания на мигранти​

"Категорично отричам да са били ползвани насилствени методи по отношение на мигранти, без значение дали за установяване на самоличността им или при репатрирането им", се казва в изявление на началника на италианската полиция Франко Габриели.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
22:00, 03.11.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
италия​ отрече обвиненията амнести интернешънъл изтезания мигранти​

Отделът по обществена сигурност към вътрешното министерство уточни, че "горещите точки", в които се контролират и идентифицират пристигащите на италианска територия мигранти, са постоянно посещавани от екипи на Европейската комисия в Италия за проверка на начина им на работа.

Освен това Европейската агенция за основните права неотдавна е посетила две "горещи точки" - в Поцало на остров Сицилия и в Таранто в Южна Италия, и е дала положителна оценка на начина на действие на италианските власти.

По-рано днес Амнести интернешънъл заяви, че италиански полицаи са използвали методи, "които може да се отъждествят с изтезания", за да се сдобият с пръстовите отпечатъци на мигранти.

Много мигранти отказват да бъдат идентифицирани при пристигането си в Италия, за да могат да се установят или да подадат молба за убежище в друга европейска страна по свой избор, отбелязва АФП.

От събраните от Амнести 24 свидетелства за лошо отношение от общо 170 събеседвания, в 15 се говори за нанесени удари, включително с електрически палки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Испанският премиер представи новото си правителство
Испанският премиер представи новото си правителство
Химици установяват завод Монтюпе ли замърсява въздуха на Русе
Химици установяват завод "Монтюпе" ли замърсява въздуха на Русе