НОВИНИ

Задържаха издирваните телефонни измамници от село Градище

Обявените за издирване телефонни измамници Галя Паскалева и Господин Господинов от плевенското село Градище вече са задържани. Двамата се предали сами в полицията в град Левски снощи, след като снимките им бяха показани в емисиите на БНТ. Паскалева и Господинов са част от разкритата престъпна група на Димитър Серафимов, известен с прозвището Келеша и братовчед му Серафим, които бяха арестувани за телефонни измами на две възрастни жени от Пловдив.

bnt avatar logo
от Сашка Пушкова
11:53, 05.08.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Галя Паскалева и Господин Господинов са били наети от Серафимови да звънят на домашните телефони на жертвите и да разговарят дълго време с тях, за да не могат пострадалите да се свържат с близките си. Измамниците използвали румънски СИМ-карти. От снощи те са в ареста.

Атанас Илиев - говорител на Районна прокуратура-Пловдив: Със съдействието на медиите и по-специално на БНТ тъй като изключително бързо реагираха вашите колеги, публикуваха материали за издирваните от нас лица публикуваха снимки, и именно поради тази публикация в БНТ лицата са видели решили са че няма смисъл да продължават да се укриват и съвсем доброволно са се предали в полицията това се случило в Северна България в на град Левски.

Двамата са задържани за 24 часа, предстои транспортирането им в Пловдив и налагане на 72 часово задържане от прокуратурата. Господинов е бил и осъждан преди, както и организаторите Димитър Серафимов и братовчед му Серафим Серафимов, който е излязъл от затвора преди няколко месеца.

Атанас Илиев - говорител на Районна прокуратура-Пловдив: Над 5 години лишаване от свобода реално е изтърпял по затворите на България и голяма част от тези наказания са именно за телефонни измами. Това обстоятелство ще бъде и е взето предвид и при квалификацията която му е повдигната тъй като деянието което е извършил е при условията на опасен рецидив, респективно това ще се отрази и на наказанието, което евентуално ще бъде определено.

Измамниците могат да получат наказания от 3 до 10 години лишаване от свобода и конфискация на половината от имуществото им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любопитни факти за Рио де Жанейро по случай откриването на Олимпиадата
Любопитни факти за Рио де Жанейро по случай откриването на Олимпиадата
Клинт Истууд подкрепи Доналд Тръмп в президентската надпревара в САЩ
Клинт Истууд подкрепи Доналд Тръмп в президентската надпревара в САЩ