НОВИНИ

Красимир Каракачанов: Няма вълна от Сирия към Турция или от Турция към България

Информацията е, че няма вълна, която да се движи от Сирия към Турция или от Турция към България. Това каза вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов по време на извънреден брифинг от Министерски съвет след съвещание при премиера Бойко Борисов. Каракачанов посочи, че няма нужда от допълнителни мерки, защото няма заплаха. „Въпреки всичко Гранична полиция, също така и военните, които участват в защитата на границата, изпълняват задълженията си, така че непосредствена заплаха няма“, каза той.

красимир каракачанов вълна сирия турция турция българия
bnt avatar logo
от БНТ БГНЕС
13:30, 14.04.2018
Чете се за: 00:40 мин.
Политика

Според него ракетната атака на САЩ, Великобритания и Франция е единична атака, която има за цел да предупреди управляващите в Сирия да не използват химически оръжия.

„Както виждате самата реакция на останалите страни, които подкрепят правителството в Дамаск, е също доста обрана и умерена. Така, че много е точен анализът на МВнР и позицията, която са изработили. Както виждате, повече се набляга основно на търсене на мирно решение, на политическо решение и деескалация на конфликта”, посочи той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Башар Асад: Ракетният удар само усили решимостта ни да победим тероризма
Башар Асад: Ракетният удар само усили решимостта ни да победим тероризма
Стабилизирани са тежко пострадалите след катастрофата на АМ Тракия
Стабилизирани са тежко пострадалите след катастрофата на АМ "Тракия"