Холивуд е в трескава подготовка за Оскарите, но не само със сцената, а и с менюто за приема след церемонията.
Кулинарен блясък на Оскарите - и тази година приготвянето на храната за традиционния Бал на губернатора е поверено на известния майстор-готвач Волфганг Пук.
Волфганг Пук: Да, всяка година.... Докато не омръзна на Оскарите, и на мен Оскарите няма да ми омръзнат.
Майсторът е заложил на изпитаната рецепта - кулинарни изкушения, "гарнирани" с много изисканост.
За приема ще бъдат сготвени 300 килограма говеждо месо и ще бъдат използвани 1 500 пъдпъчи яйца.
Шерил Кечето, организатор на бала: Ще има над 14 хиляди чаши шампаннско, хиляда бутилки вино, а персоналът ни е около 900 души.
Менюто съдържа 50 ястия, като са предвидени специални храни и за вегани.
Специалитетът на Пук са минишоколадови Оскари, покрити със златен прашец.