Холивуд е в трескава подготовка за Оскарите, но не само със сцената, а и с менюто за приема след церемонията.
Кулинарен блясък на Оскарите - и тази година приготвянето на храната за традиционния Бал на губернатора е поверено на известния майстор-готвач Волфганг Пук.
Волфганг Пук: Да, всяка година.... Докато не омръзна на Оскарите, и на мен Оскарите няма да ми омръзнат.
Майсторът е заложил на изпитаната рецепта - кулинарни изкушения, "гарнирани" с много изисканост.
За приема ще бъдат сготвени 300 килограма говеждо месо и ще бъдат използвани 1 500 пъдпъчи яйца.
Шерил Кечето, организатор на бала: Ще има над 14 хиляди чаши шампаннско, хиляда бутилки вино, а персоналът ни е около 900 души.
Менюто съдържа 50 ястия, като са предвидени специални храни и за вегани.
Специалитетът на Пук са минишоколадови Оскари, покрити със златен прашец.
Повече от 30 часа вали сняг на прохода "Шипка", има опасност от "черен лед"
Турция задържа 115 души, планирали атаки по време на коледните и новогодишните празници