НОВИНИ

Хронология на нападението в Ница

Нападение с нов почерк потресе Ница. Вместо оръжия и експлозиви, за убиване беше използвано превозно средство, но в невиждан досега мащаб и с особено жестокост. Ето и хронологията на бруталното нападение.

bnt avatar logo
от БНТ
16:49, 15.07.2016
Чете се за: 01:08 мин.
По света

Ница - Перлата на френската Ривиера преживя своя най-голям кошмар. Това са зловещите звуци, които чуват хиляди събрали се на най-известния крайбрежен булевард в Ница за националния празник. Около 23 часа се чува странен шум и викове - Бягайте!

Камион е успял да премине през огражденията и с видимо висока скорост се врязва в събралото се множество. А това, което се чува като фойерверки, всъщност са изстрели.

Повече от 2 км - толкова успява да измине товарният автомобил, при това със скорост около 60км/ч. преди шофьорът му да бъде ликвидиран. Опитите да го спрат са многобройни, но неуспешни.

На кадрите се вижда как мотоциклетист се опитва да спре товарната кола. Камионът обаче буквално го гази. Усилията на полицаите да предотвратят атаката са видими - стъклото на камиона прилича на решето. Настъпва невъобразим хаос.

"Закачи дъщеря ми, която си изгуби джапанката, после удари снаха ми и започна да се движи на зиг-заг. И така по цялата алея. Удряше... А после чух изстрели... Не знам дали е така, имаше и фойерверки. Но той удряше нарочно, абсолютно нарочно!", разказва очевидец.

"Въпросът е, че все още не сме осъзнали какво точно се случва. Всичко е като на филм, все едно сме на кино и не сме излизали от залата. Това е ужасно, страшно, кошмар", споделя жена.

;

"Чух изстрели и като видях телата по земята, осъзнах какво всъщност става... Когато ме питате, как се чувствам... Не чувствам... Не знам какво чувствам. Не знам...", разказва очевидка.

На място пристигат десетки линейки и пожарни коли. Близките хотели са превърнати в полеви болници. Ница е блокирана изцяло. Извършват се първите огледи на мястото. Все още никой не е поел отговорност за атентата.

Ужасът в Ница се случва броени месеци след последния кошмар, който преживя Париж. Този път обаче е ударена перлата на френската Ривиера - Ница - символ на красивите плажове и лежерни летни отпуски. Това е поредната атака не само срещу Франция, но и срещу западните ценности и начин на живот.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна Балетната олимпиада във Варна
Започна Балетната олимпиада във Варна
​Гръмотевица изпепели до основи къща в Карабунар
​Гръмотевица изпепели до основи къща в Карабунар