НОВИНИ

13-годишно момиче загина, след като кола се вряза в пицария до Париж

Кола се е врязала в пицария в Сет Сор, източно от Париж, предава Ройтерс. 13-годишно момиче е починало, а ранени са поне 12 души. Нападателят е 32-годишен мъж, който според очевидци умишлено се е врязал в заведението, но според говорител на полицията инцидентът не се разглежда като терористичен акт.

13-годишно момиче загина, след като кола се вряза в пицария до Париж
bnt avatar logo
от БНТ
22:54, 14.08.2017 (обновена)
Чете се за: 00:52 мин.
У нас
;;

Шофьорът е арестуван, а според френските медии в показанията е заявил, че се е опитал да се самоубие. Това потвърди и говорител на полицията, цитиран от BFMTV, като допълни, че роденият през 1985 г. не е оказал съпротива при ареста. Според полицията, мъжът е бил в неадекватно състояние.

По първоначални данни починалото момиче е било на 8 години, но по-късно се изясни, че е на 13, предаде Би Би Си. Малкият ѝ брат е сред пострадалите.

Радио RTL съобщава, че в БМВ-то си мъжът е носил оръжие, предава Би Би Си. Радиото допълва, че не изглежда мъжът да е бил познат на полицията.

По изявление на френската полиция това не е терористичен акт и заловеният е направил опит за самоубийство миналата седмица, като сега искал да направи повторен опит.

Полицията обяви, че в момента тече разследване.

;

В социалните мрежи се появиха снимки от нападението в Сет Сор.

;

Във Франция и редица други европейски страни бяха извършени терористични нападания с автомобили.

През ноември 2016 г. камион се вряза в множество хора в южния френски град Ница, като 84 души загубиха живота си. Терористичният акт беше извършен в деня на националния празник на Франция.

Миналата седмица мъж опита да отнеме живота на шестима военни в Париж, но за щастие те се разминаха с наранявания. Нападателят беше прострелян от полицията малко по-късно и заловен след преследване по магистрала.

;

Градчето се намира недалеч от Париж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кралицата на Великобритания няма да слиза от трона засега
Кралицата на Великобритания няма да слиза от трона засега
Тръмп нареди проверка на търговските практики на Китай
Тръмп нареди проверка на търговските практики на Китай