НОВИНИ

Колумбия се надява на по-добри търговски отношения с Великобритания след Брекзит

Колумбия иска да заздрави търговските и инвестиционните си връзки с Великобритания, след като страната напусне Европейския съюз, заяви в британския парламент колумбийският президент Хуан Мануел Сантос.

bnt avatar logo
от БТА
20:17, 01.11.2016
Чете се за: 00:39 мин.
По света
колумбия надява добри търговски отношения великобритания брекзит

Сантос каза, е британските инвестиции в Колумбия ще могат да се увеличат щом бъде постигнат мир с Колумбийските революционни въоръжени сили (ФАРК).

Сантос обещава да съживи мирния план с бунтовниците, въпреки че колумбийците го отхвърлиха с незначително мнозинство на референдум миналия месец. Той изразява надежда в по-добро споразумение след национален диалог.

Много колумбийци смятаха предишния план за твърде благосклонен към ФАРК.

На започналото днес тридневно посещение Сантос бе гост на кралица Елизабет Втора в Бъкингамския дворец.


;

Сантос и съпругата му бяха посрещнати от кралица Елизабет Втора с военна церемония. Сред присъстващите на парада на кралската конна гвардия в сърцето на Лондон бяха и съпругът на кралицата принц Филип, премиерът Тереза Мей и други високопоставени лица. Оркестърът на Първи гвардейски батальон изпълни колумбийския национален химн, а Сантос прие парада на почетната гвардия.

След церемонията кралското семейство и гостите му отидоха с карети в Бъкингамския дворец, където Сантос и съпругата му ще отседнат.


;

Утре колумбийският президент ще разговаря с британския премиер Тереза Мей, а след това ще изнесе лекция в престижния университет Лондонския икономически университет, където е следвал през 70-те години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбиха дарителница в катедралния храм на Силистра
Разбиха дарителница в катедралния храм на Силистра
Ново 10+2 празнува четвърти рожден ден
"Ново 10+2" празнува четвърти рожден ден