НОВИНИ

"Любэ" празнуват 20 години от издаването на "Комбат" с концерт в София

Звездите, които ще зарадват родната публика на 10 декември в Арена Армеец с най-мащабното си и грандиозно шоу у нас, ще изпълнят най-големите си хитове от култовия албум, издаден през 1996 година.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
11:33, 08.11.2016
Чете се за: 00:49 мин.
Още
любэ празнуват години издаването комбат концерт софия

“Комбат” е четвъртият студиен албум на формацията и включва 11 песни в типичния за ЛЮБЭ стил - комбинация от рок, поп, руски фолклорни и военни елементи. Изданието бързо печели любовта на феновете, а като безспорен хит се отличава едноименната песен, която заема първите места в руските музикални класации.

Интересен е фактът, че лирическият герой от известната композиция има реален прототип. След създаването на “Комбат” вокалистът Николай Расторгуев, режисьорът на видеото Никита Михалков и композиторът Игор Матвиенко се обърнали към видни военни офицери с молба да посочат достоен руски боец. Единодушно бил избран офицерът от руската армия Александър Солуянов, участвал във войната в Афганистан. Именно той е популярният “комбат”, възпят от ЛЮБЭ.

;

Радостта за музикантите от успеха на албума обаче не трае дълго. Малко след като “Комбат” е пуснат в продажба, групата преживява тежка загуба. В автомобилна катастрофа нелепо загива бас китаристът Александър Николаев. Поради този факт, ЛЮБЭ посвещават изпълненията на хитовете от албума на талантливия музикант.

;;

Грандиозният “THE BEST OF” концерт на руската група е на 10 декември в Арена Армеец в София. Малкото останали билети все още могат да бъдат закупени на цени от 30 до 70 лв. в мрежата на Eventim в цялата страна, както и online ТУК. Организатор на събитието е MOKO Solution.

Актуална информация за концерта, можете да намерите и на страницата на официалното Facebook събитие - Любэ / The Best of / 10 December 2016 /Arena Armeec .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турският външен министър обвини Германия, че подкрепя терористични групировки
Турският външен министър обвини Германия, че подкрепя терористични групировки
Роби Уилямс получи награда Икона на Британската фонографска индустрия
Роби Уилямс получи награда "Икона" на Британската фонографска индустрия