ИЗВЕСТИЯ

Моите новини
На работа по празниците: Колко ще ни платят?
Чете се за: 02:10 мин.
Колко дни ще почиваме през 2026 г.?
Чете се за: 02:55 мин.
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!
Чете се за: 02:42 мин.

ЗАПАЗЕНИ

Малък сладкарски цех се присъедини към "Купувам българско"

bnt avatar logo от РЕПОРТЕР: Тереза Ставрева ОПЕРАТОР: Венцислав Ценков
A+ A-
Чете се за: 01:24 мин.
У нас

Бутиков производител на сладкарски изделия от София се присъедини в кампанията на Новините на БНТ2 "Купувам българско". Сладкарският цех оцелява на пазара сред утвърдените вече сладкарници, благодарение на оригиналните и автентични рецепти. На опашка...

Малък сладкарски цех се присъедини към Купувам българско

Бутиков производител на сладкарски изделия от София се присъедини в кампанията на Новините на БНТ2 "Купувам българско". Сладкарският цех оцелява на пазара сред утвърдените вече сладкарници, благодарение на оригиналните и автентични рецепти.

На опашка за българска баница. Това не е разказ от едно време, а действителността в малката работилница за вкусни изкушения на Виктория.

Виктория Алексиева-собственик на сладкарско ателие: "С това сме може би най-известни и от сутрин рано тук се заформят едни опашки от хора, които искат да си купят баница, а след това минават, разбира се, за тортите, сладоледите и останалите сладости."

Конкуренцията в бранша е огромна, казва Виктория -собственикът на сладкарската фирма. Вече две години най-големият проблем пред нея е невъзможността да направи рекламна кампания, каквато големите сладкарски вериги могат да си позволят. Единственото, на което разчита, за да направи бизнеса си успешен е така наречената реклама „от уста на уста“. Нейната сладкарница е известна с нетрадиционната Сурова торта, която не се предлага от масовите производители. Рецептите, по които Виктория приготвя своите вкусни изкушения са оригинални, а за да постигне неповторим вкус фирмата използва само българско брашно, мед и яйца. Казва, че няма проблем с набавянето на български суровини, но това се отразява върху цената.

Виктория Алексиева-собственик на сладкарско ателие: "За нас е по-добре да са такива, защото имаме гаранцията за това качество, те са го доказали. Ние използваме български мед, който е от производител, който сам гледа пчелите си, масло 82%, прясно мляко, яйца от свободни кокошки, брашно без избелители и така нататък."

Не се използват консерванти, твърди собственичката на фирмата. Български са и таханът, фастъченото масло, плодовите сокове и сладоледът, които използват.

Виктория Алексиева-собственик на сладкарско ателие: "Идеята е да ги подкрепим по този начин и повече хора да узнаят за тяхното съществуване и да могат да си ги купят."

Това, че предлага продукти, чието качество е гарантирано е причината да оцелее сред огромната конкуренция на пазара, смята Виктория. Според нея все повече хора започват да се интересуват от качеството на храната, която консумират и съставките, от които тя е направена и това е положителна тенденция.

Виктория Алексиева-собственик на сладкарско ателие: "Нашите клиенти са хора, почитатели на добрата храна, направена от хубави суровини и качествени съставки. Имаме много майки с малки деца около годинка и са се захранили вече с нещо сладичко. Това са нашите клиенти."

С продуктите, които предлага и произвежда, Виктория се надява да привлече все повече клиенти и да затвърди тяхното доверие в качеството на българските стоки.

ТОП 24

Най-четени

Водещи новини

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?