НОВИНИ

Меркел е готова да подкрепи Великобритания за оставане в ЕС

Германският канцлер Ангела Меркел смята, че британският референдум за излизането на Великобритания от ЕС ще доведе до нестабилност в Европа. Според британския вестник "Сънди таймс" - Меркел дори била готова да подкрепи кампания за оставането на Лондон в съюза.

bnt avatar logo
от БНТ
19:51, 15.05.2016
Чете се за: 00:23 мин.
По света

Референдумът по въпроса за оставането на Великобритания в Eвросъюза е насрочен за 23 юни. Според източници на "Сънди таймс" в германската правителство, Ангела Mеркел е готова да подкрепи кампания за оставането на Лондов в Eвросъюза.

;

На "Даунниг стрийт" обаче смятали, че подобна подкрепа ще предизвика обратна реакция, пише "Сънди таймс". Според проучване, Дейвид Камерън не успява да убеди британците защо трябва да останат в Европейския съюз. Едва 21 % смятат , че премиерът казва истината за съюза. Много по-добре се справя бившият лондонски кмет Борис Джонсън, който е начело на кампанията за излизане от съюза. 45 на сто от гласоподавателите смятат, че Джонсън вдъхва повече доверие. Все пак 33 % одобряват оставането на страната им в Eвросъюза, а 29 на сто са против.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бургас и Шумен влизат в дуел Надиграй ме, а неделното хоро гостува в Панчарево
Бургас и Шумен влизат в дуел "Надиграй ме", а неделното хоро гостува в Панчарево
Все повече ученици предпочитат да работят през лятната ваканция
Все повече ученици предпочитат да работят през лятната ваканция